Συχνές Eρωτήσεις

Συχνές Eρωτήσεις

Συχνές Eρωτήσεις

Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα. Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο από την εγκυμοσύνη, στην οποία παρατηρούνται αλλαγές τόσο ανατομικές και φυσιολογικές και ιδιαίτερα ορμονικές, όσο και ψυχολογικές. Η άσκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη και γρηγορότερη επάνοδο στα προ της εγκυμοσύνης επίπεδα όσον αφορά το σωματικό βάρος, τις φυσιολογικές μεταβολές που προήλθαν από την εγκυμοσύνη, τις μυοσκελετικές επιβαρύνσεις τόσο από την εγκυμοσύνη όσο και από την αυξημένη σε απαιτήσεις καθημερινή φροντίδα του μωρού. Η συμβολή της άσκησης είναι καθοριστική και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της μελαγχολίας στην λοχεία κάτι που αντιμετωπίζει περίπου το 50% των γυναικών καθώς και της επιλόχειας κατάθλιψης που ανέρχεται στο 10-20%.

Μέσω των εξειδικευμένων ασκήσεων είναι δυνατή η γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση του σώματος! Οι νέες μητέρες επανακτούν τη δύναμη και τη σταθερότητα τους, ανακουφίζονται από πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους (πλάτη, μέση, αυχένα) ενώ δίνεται ιδιίτερη προσοχή και αντιμετωπίζονται επιτυχώς, συχνά προβλήματα (διάσταση κοιλιακών μυών -λευκής γραμμής-, προβλήματα στο πυελικό έδαφος, ραχιαίων, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κτλ.). Το σώμα τους μπορεί να επανέλεθει γρηγορότερα στην προ της κύησης κατάσταση (καρδιαγγειακή λειτουργία, ενίσχυση των οστών, ιδανικό βάρος). Μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος μας, ενισχύεται ταυτόχρονα η ικανότητα θηλασμού αλλά και η ποιότητα του! Ενώ και οι κοινωνικες συναναστροφές είναι πολύ σημαντικές αφού με τη συμμετοχή σε ομαδικά προγράμματα οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλες μανούλες!

Η άσκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περίοδο της λοχείας για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ειδικά για τις νέες μανούλες το πρόγραμμα εκγύμνασης «Fit & Healthy mommy to be» με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης. Τα προγράμματά αυτό περιλαμβάνει μεθόδους των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, αφού δημιουργήθηκαν μετά από μακροχρόνια επιστημονική έρευνα και μελέτη τόσο σε θεωρητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο και συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών και τις βοηθάει να έχουν έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και με λιγότερες επιπλοκές τοκετό.

Τα προγράμματα Fit & Healthy Mommy απευθύνεται και ενδείκνυνται για όλες τις γυναίκες είτε μετά από φυσιολογικό τοκετό είτε μετά από καισαρική τομή, και μπορούν να συμμετέχουν μετά τις πρώτες 40 ημέρες από τον τοκετό μέχρι και τον πρώτο χρόνο! Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση.

Όλη η σύγχρονη γνώση με επιλεγμένες και προσαρμοσμένες ασκήσεις από προγράμματα άσκησης όπως yoga και pilates, core training και functional training καθώς και ασκήσεις ορθοσωμίας, θεραπευτικές ασκήσεις κ.τ.λ. αλλά και παραδοσιακές τεχνικές όπως ασκήσεις Kegel με τη χρήση όλων των σύγχρονων οργάνων άσκησης, τροποποιούνται, προσαρμόζονται και συνδυάζονται αρμονικά με σκοπό την ενίσχυση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας της νέας μητέρας. Ασκήσεις σωστής αναπνοής, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης, διατάσεις, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου είναι το κύριο περιεχόμενο των μαθημάτων μας!

Όχι, απαραίτητα. Το πρόγραμμα Fit & healthy mommy απευθύνεται σε όλες τις νέες μανούλες που επιθυμούν να χαλαρώσουν αλλά και να αθληθούν ήπια κατά την περίοδο της λοχείας, είτε σε τμήμα, είτε ατομικά ακόμα και μαζί με το μωρό τους!

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση :

 • αθλητικά και άνετα ρούχα
 • πετσέτα
 • νερό

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Fit & Healthy mommy to be είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν απαιτείται:

 • βεβαίωση από τον γυναικολόγο σας
 • βεβαίωση από παθολόγο
 • συμπληρωμένο το ειδικό ιατρικό ιστορικό το οποίο σας παρέχουμε εμείς προκειμένου να λάβουμε όλες τις ειδικές παραμέτρους υπόψην και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

Η συχνότητα άσκησης κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι από ίναι μία έως τρεις φορές την εβδομάδα και ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε και που ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινότητα και την ιδιοσυγκρασία σας! Ακόμα και μία συνεδρία την εβδομάδα είναι αρκετή για να απολαύσετε τα αποτελέσματα και οι ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης. Εμείς ιδανικά προτείνουμε τις δύο φορές την εβδομάδα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα!

Η άσκηση και ειδικά στο νερό μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περίοδο της λοχείας για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ειδικά για τις νέες μανούλες το πρόγραμμα εκγύμνασης «Aqua Fit & Healthy Mommy» με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης. Τα προγράμματά αυτό περιλαμβάνει μεθόδους των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, αφού δημιουργήθηκαν μετά από μακροχρόνια επιστημονική έρευνα και μελέτη τόσο σε θεωρητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο και συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών και τις βοηθάει να έχουν μία ευκολότερη, γρηγορότερη και με λιγότερες επιπλοκές αποκατάσταση ματά τον τοκετό.

Τα προγράμματα Fit & Healthy Mommy απευθύνεται και ενδείκνυνται για όλες τις γυναίκες είτε μετά από φυσιολογικό τοκετό είτε μετά από καισαρική τομή, και μπορούν να συμμετέχουν μετά τις πρώτες 40 ημέρες από τον τοκετό μέχρι και τον πρώτο χρόνο! Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση.

Όλη η σύγχρονη γνώση με επιλεγμένες και προσαρμοσμένες ασκήσεις από προγράμματα άσκησης όπως yoga και pilates, core training και functional training καθώς και ασκήσεις ορθοσωμίας, θεραπευτικές ασκήσεις κ.τ.λ. αλλά και παραδοσιακές τεχνικές όπως ασκήσεις Kegel με τη χρήση όλων των σύγχρονων οργάνων άσκησης, τροποποιούνται, προσαρμόζονται και συνδυάζονται αρμονικά με σκοπό την ενίσχυση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας της νέας μητέρας.

Ασκήσεις σωστής αναπνοής, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης, διατάσεις, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου είναι το κύριο περιεχόμενο των μαθημάτων μας!

Εάν ο γυναικολόγος σας το επιτρέπει και δεν συντρέχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να απαγορεύει την άσκηση οποιασδήποτε μορφής, τότε φυσικά και μπορείτε να μπείτε στην πισίνα.

Το νερό της πισίνας μας είναι από κάθε άποψη κατάλληλο για χρήση από εγκύους και βρέφη. Ο βασικός καθαρισμός γίνεται με όζον με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο πιο υγιεινός καθαρισμός, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του χλωρίου, το οποίο είναι σε περιεκτικότητα αντίστοιχη του πόσιμου νερού. Από μικροβιολογικής άποψης, γίνονται συνεχώς έλεγχοι, για πιο στενή παρακολούθηση, ενώ η πισίνα τροφοδοτείται συνεχώς με όζον, με αποτέλεσμα την πλήρη εξάλειψη των μικροβίων.

Όχι, απαραίτητα. Το πρόγραμμα Aqua Fit & Healthy Mommy απευθύνεται σε όλες τις νέες μανούλες που επιθυμούν να χαλαρώσουν αλλά και να αθληθούν ήπια μέσα στο νερό και να απολαύσουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που αυτό έχει να προδφέρει, κατά την περίοδο της λοχείας, είτε σε τμήμα, είτε ατομικά ακόμα και μαζί με το μωρό τους!

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση ειδικού εξοπλισμού

 • μαγιό
 • μπουρνούζι
 • αδιάβροχες παντόφλες
 • σκουφάκι κολύμβησης
 • γυαλάκια κολύμβησης

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Aqua Fit & Ηealthy Μommy τo be είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε κολυμβητική δραστηριότητα.

 • βεβαίωση από τον γυναικολόγο σας
 • βεβαίωση από δερματολόγο, παθολόγο
 • συμπληρωμένο το ειδικό ιατρικό ιστορικό το οποίο σας παρέχουμε εμείς προκειμένου να λάβουμε όλες τις ειδικές παραμέτρους υπόψην και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

Η Κική Κατσικάρη εξειδικεύεται στο baby swimming, την εγκυμοσύνη και τη λοχεία παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα σε οικογένειες. Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε όλους τους τομείς της βρεφικής κολύμβησης.

Newsletter

Newsletter

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Baby Swimming | Σεμινάρια | Κική Κατσικάρη

6948 050 179

info[a]kikikatsikari.gr

www.kikikatsikari.gr