• Εγκυμοσύνη & Άσκηση

Aqua Fit & healthy mommy to be

Aqua Fit & healthy mommy to be

Άσκηση στο νερό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Το πρόγραμμα «Aqua Fit & Healthy mommy to be» είναι μία μέθοδος εκγύμνασης στο νερό, που δημιουργήσαμε ειδικά για τις μέλουσσες  μανούλες με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης, προσπαθώντας να προσφέρουμε στις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, κάτι παραπάνω από μία απλή γυμναστική.

Ένα συνδυασμό ευεξίας, χαλάρωσης και υγείας!!!

Πρόκειται για μία ευχάριστη και άκρως αποτελεσματική μέθοδο άσκησης κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχές και ασκήσεις yoga καθώς και ένα ευρύτερο ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο ειδικά στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των εγκύων.

Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να γυμναστεί -χωρίς να καταπονηθεί- έχοντας ως στόχο να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το σώμα της, να κατανοήσει τις αλλαγές του, να έχει τον απόλυτο έλεγχο αυτού και των κινήσεων της προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του τοκετού και κυρίως να δεθεί με το μωρό της χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας μαζί του τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού.

Ασκήσεις σωστής αναπνοής, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης, διατάσεις, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου, ασκήσεις εξοικείωσης για τις εγκύους που επιλέγουν τη γέννα στο νερό, είναι το κύριο περιεχόμενο των μαθημάτων μας!

Το νερό είναι το ιδανικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη! Δίνει την δυνατότητα στη γυναίκα να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια μέσα σε αυτό κάνοντας κινήσεις και ασκήσεις που θα ήταν ακατόρθωτο να γίνουν εκτός αυτού. Λόγω της υδροστατικής πίεσης και της αντίστασης του νερού η μέλλουσα μητέρα δουλεύει όλο της το σώμα νιώθοντας ανάλαφρα και άνετα. Το νερό διευκολύνει τη χαλάρωση και βοηθάει στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα ήρεμο αλλά και διεγερτικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Aqua Fit & healthy mommy to be ενδείκνυται για όλες τις γυναίκες ακόμα και για τη δίδυμη κύηση, ανεξαρτήτου μήνα κυήσεως– εφόσον βέβαια η εγκυμοσύνη τους εξελίσσεται ομαλά και έχουν και την άδεια του γυναικολόγου τους.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση ούτε   κολυμβητικές γνώσεις!

Το μαθήματα πραγματοποιούνται από μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ημέρες και τις ώρες που εξυπηρετεί τις ασκούμενες, σε ολιγομελή τμήματα, από 50 λεπτά!

Υπάρχει η δυνατότητας εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων (συνδυασμός προγρμμάτων μέσα και έξω από το νερό) !

Μία πολύ δυνατή εμπειρία με ευεργετικές ιδιότητες κατά την πιο σημαντική περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας!!!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση ειδικού εξοπλισμού

  • μαγιό
  • μπουρνούζι
  • αδιάβροχες παντόφλες
  • σκουφάκι κολύμβησης
  • γυαλάκια κολύμβησης

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Aqua Fit & Ηealthy Μommy τo be είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε κολυμβητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν απαιτείται:

  • βεβαίωση από τον γυναικολόγο σας
  • βεβαίωση από δερματολόγο, παθολόγο
  • συμπληρωμένο το ειδικό ιατρικό ιστορικό το οποίο σας παρέχουμε εμείς προκειμένου να λάβουμε όλες τις ειδικές παραμέτρους υπόψην και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

 

Δείτε Επίσης

Fit & healthy mommy to be

Το πρόγραμμα «Fit & Healthy mommy to be» είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που δημιουργήσαμε ειδικά για τις μέλουσσες...

Πρόγραμμα μαθημάτων - Ιδιαίτερα μαθήματα

Δείτε τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται μαθήματα Fit & healthy mommy to be και Aqua Fit & healthy mommy to be...

Εγκαταστάσεις

To πρόγραμματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στα ξενοδοχεία GRAND HOTEL PALACE...

Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχετε σχετικά με την άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας