• Λοχεία & Άσκηση

Fit & healthy mommy

Fit & healthy mommy

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας !

Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα.

Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο από την εγκυμοσύνη, στην οποία παρατηρούνται αλλαγές τόσο ανατομικές και φυσιολογικές και ιδιαίτερα ορμονικές, όσο και ψυχολογικές.

Η άσκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ειδικά για τις νέες μανούλες το πρόγραμμα εκγύμνασης «Fit & Healthy mommy to be» με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης.

Τα προγράμματά μας, περιλαμβάνουν μεθόδους των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, αφού δημιουργήθηκαν μετά από μακροχρόνια επιστημονική έρευνα και μελέτη τόσο σε θεωρητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο και συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών και τις βοηθάει να έχουν έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και με λιγότερες επιπλοκές τοκετό.

Μέσω των εξειδικευμένων ασκήσεων είναι δυνατή η γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση του σώματος! Οι νέες μητέρες επανακτούν τη δύναμη και τη σταθερότητα τους, ανακουφίζονται από πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους (πλάτη, μέση, αυχένα) ενώ δίνεται ιδιίτερη προσοχή και αντιμετωπίζονται επιτυχώς, συχνά προβλήματα (διάσταση κοιλιακών μυών -λευκής γραμμής-, προβλήματα στο πυελικό έδαφος, ραχιαίων, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κτλ.). Το σώμα τους μπορεί να επανέλεθει γρηγορότερα στην προ της κύησης κατάσταση (καρδιαγγειακή λειτουργία, ενίσχυση των οστών, ιδανικό βάρος)

Μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος μας, ενισχύεται ταυτόχρονα η ικανότητα θηλασμού αλλά και η ποιότητα του!

Ενώ και οι κοινωνικες συναναστροφές είναι πολύ σημαντικές αφού με τη συμμετοχή σε ομαδικά προγράμματα οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλες μανούλες!

Τα προγράμματα Fit & Healthy Mommy ενδείκνυνται για όλες τις γυναίκες είτε μετά από φυσιολογικό τοκετό είτε μετά από καισαρική τομή, και μπορύν να συμμετέχουν μετά τις πρώτες 40 ημέρες από τον τοκετό μέχρι και τον πρώτο χρόνο!

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση.

Το μαθήματα πραγματοποιούνται από μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ημέρες και τις ώρες που εξυπηρετεί τις ασκούμενες, σε ολιγομελή τμήματα, από 45-50 λεπτά!

Υπάρχει η δυνατότητας εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων (συνδυασμός προγραμμάτων μέσα και έξω από το νερό) !

Για τις μανούλες που επιθυμούν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα άσκησης μαζί με το μωράκι τους!! (ιδιαίτερα μαθήματα - personal)

Μία πολύ δυνατή εμπειρία με ευεργετικές ιδιότητες !!!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση :

  • αθλητικά και άνετα ρούχα
  • πετσέτα
  • νερό

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Aqua Fit & healthy mommy to be είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν απαιτείται:

  • βεβαίωση από τον γυναικολόγο σας
  • βεβαίωση από παθολόγο
  • συμπληρωμένο το ειδικό ιατρικό ιστορικό το οποίο σας παρέχουμε εμείς προκειμένου να λάβουμε όλες τις ειδικές παραμέτρους υπόψην και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

 

Δείτε Επίσης

Aqua Fit & healthy mommy

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας στο νερό. Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα...

Πρόγραμμα μαθημάτων

Δείτε τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται μαθήματα Fit & healthy mommy και Aqua Fit & healthy mommy ...

Εγκαταστάσεις

Tα πρόγραμματα εγκυμοσύνης γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στα ξενοδοχεία GRAND HOTEL PALACE...

Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχετε σχετικά με την άσκηση μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας