• Εκπαίδευση

Birthlight

Birthlight

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος παγκόσμιος εκπαιδευτικός οργανισμός BIRTHIGHT είναι αφιερωμένος στην άσκηση κατά το διάστημα πριν από τη σύλληψη μέχρι και τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού.  Βασιζόμενος στις αρχές της γιόγκα αποτελεί ένα φιλικό οργανισμό στις μητέρες και τα βρέφη με επίκεντρο την ολιστική προσέγγιση για την εγκυμοσύνη, τη γέννηση, τη βρεφική και τη νηπιακή ηλικία.

Ο Birthlight λειτουργεί με βάση τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας στον ιατρικό και επιστημονικό τομέα γύρω από την εγκυμοσύνη και την παιδιατρική. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει τη σωματική και συναισθηματική φροντίδα των εγκύων γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών τους! Σκοπός του όλοι οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα  άσκησης πριν από τη σύλληψη έως το τρίτο έτος ενός παιδιού (σε ένα πρόγραμμα συνεχούς υποστήριξης), προκειμένου  να δημιουργηθεί «μια διευρυνόμενη κοινότητα χαράς και ευημερίας» και να μπορούν οι νέοι γονείς μαζί με τα παιδιά τους να χαλαρώνουν και να χαίρονται μαζί τη νέα τους ζωή!

Διεθνώς αναγνωρισμένος, ο Birthlight συνεργαζόμενος με ιατρικούς φορείς εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, έχει πρωτοπορήσει στον τομέα της βρεφικής κολύμβησης, της άσκησης στην εγκυμοσύνη πριν και μετά τον τοκετό, και τη βρεφική γιόγκα.

Ο Birthlight έχει εμπνεύσει και συμβάλει σημαντικά σε μια πιο ολιστική προσέγγιση σχετικά με την άσκηση, σε όλους τους τομείς, με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών Birthlight. Χρησιμοποιεί καινοτόμα προγράμματα που υποστηρίζονται από μια εκτεταμένη και θεμελιώδης γνώση ανατομίας, φυσιολογίας και της επιστημονικής έρευνας. Τα προγράμματα αυτά είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας πρακτικής εξάσκησης, διδακτικής εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης!

Τα προγράμματα είναι προσιτά για όλους, ενώ οι αξίες του σεβασμού, της αποδοχής και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδους σημασίας σε όλα τα επίπεδα στον οργανισμού.
Χαρακτηριστικό όλων των εκπαιδευτών Birthlight η διδασκαλία με επίγνωση, κατονόηση  και σεβασμό στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ BIRTHLIGHT

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Διεθνούς Πιστοποίησης

Μοιραζόμαστε όλοι το πάθος και την πεποίθηση ότι η απόλαυση της κολύμβησης και η αγάπη για το νερό θα πρέπει να προάγεται από έναν σίγουρο και γεμάτο αγάπη χειρισμό των βρεφών μέσα στο νερό χωρίς ποτέ να υπάρχει βίαιος εγκλιματισμός και πρακτικές εξαναγκασμού.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάριά βρεφικής κολύμβησης Birthlight προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο! Λαμβάνουν μέρος πάντα σε οργανωμένους χώρους και προσφέρουν ολοκληρωμένο φάσμα θεωρίας αλλά και πράξης, δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες κάνουν πρακτική εξάσκηση στο νερό δύο φορές την ημέρα και έχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε πραγματικές συνθήκες μαθήματος με μωρά και γονείς!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βρεφικής κολύμβησης Birthlight και όλες οι πρακτικές που διδάσκονται σε αυτά, είναι συνεπείς με τις εξελίξεις της έρευνας όσον αφορά τη φυσιολογία και την ψυχολογία βρεφών και την τεχνολογική πρόοδο στην κολύμβηση.

Το πρόγραμμά συνδυάζει την απόλαυση, την ασφάλεια και τις συστηματικές θεμέλιώδης  διαδραστικές πρακτικές για το ζεύγος γονέας-βρέφος. Η προσέγγυση είναι ολιστική και οφορά τόσο το μωρό όσο και τον γονέα-συνοδό. Ο Birthlight είναι ο οργανισμός που έχει πρωτοστατήσει στην ιδέα της ολιστικής προσέγγισης «Γονέας - Βρεφος- Νερό».

Οι Birthlight τεχνικές είναι στην πρώτη γραμμή των διεθνών προσεγγίσεων για κολύμπι μαζί με το μωρό. Η υδρυτρια του οργανισμόυ Françoise Freedman έλαβε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Βιρτζίνια Hunt το 2009 (World Aquatic Baby Children Association). O Birthlight στηρίζεται από τον STA (Swimming Teachers Association) και ISTA (International Teachers Swimming Association). Ο Birthlight έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας το προβάδισμα στη Ρωσία, Ταϊβάν και Ταϊλάνδη, τώρα κερδίζει δημοτικότητα στην Κίνα.

Το βιβλίο της Françoise ‘Water Babies’ (Anness 1999) είναι τώρα στην 6η έκδοση και διατίθεται στα ισπανικά, σουηδικά, δανέζικα, φινλανδικά, γαλλικά και ρωσικά.

Το εκπαιδευτικό υλικό Birthlight ενημερώνεται συνεχώς με βάση τα καινούρια επιστημονικά δεδομένα και τις νέες τάσεις!

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εκπαιδευτών βρεφικής κολύμβησης Birthlight είναι διεθνούς πιστοποίησης και αναγνώρισης!

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης Επίπεδο 1

Πρόκειται για ένα εντατικό σεμινάριο τριών ημερών που καλύπτει την περίοδο για βρέφη κυρίως από 3 έως 12 μηνών

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης Επίπεδο 2

Προκειται για ένα 2 ήμερο εντατικό σεμινάριο, απευθυνόμενο σε πιστοποιημένους δασκάλους «Birthlight Baby Swimming» ...

Δίπλωμα Νηπιακής Κολύμβησης

εντατικό σεμινάριο δύο ημερών που καλύπτει το κενό που υπάχει μεταξύ της περιόδου της βρεφικής κολύμβησης και την περίοδο...

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Το ξεχωριστό αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει αναπτυχθεί από τους καθηγητές Birthlight προκειμένου να προσφέρουν...

Ημερίδα προηγμένης μελέτης βρεφικής κολύμβησης

Η “Ημερίδα προηγμένης μελέτης βρεφικής κολύμβησης” ενσωματώνει τις προηγμένες πρακτικές διδασκαλίας Birthlight ...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας