• Κική Κατσικάρη | Προφίλ

Προφίλ

Το παιδικό όνειρο που…έγινε πραγματικότητα!

Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα “Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής” του Αριστοτελείου Πανεπιστήμίου Θεσσαλονίκης. 

Με πατέρα γυμναστή και μητέρα μαία, αισθανόταν από πάντα πολύ κοντά στον τομέα εγκυμοσύνη-άσκηση-παιδί.

Έτσι λοιπόν η αγάπη της για τα παιδιά και το νερό την οδήγησαν στο να ασχοληθει και να εξειδικευτεί στον τομέα της βρεφικής κολύμβησης, προσπαθώντας να προσφέρει στο ζεύγος γονέα-παιδί κάτι παραπάνω από μία απλή δραστηριότητα. 

“ Η βρεφική κολύμβηση είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μαθήματα κολύμβησης! ”

Η Κική Κατσικάρη,  έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από τον παγκόσμιο οργανισμό  BIRTHLIGHT. Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε όλους τους τομείς της βρεφικής κολύμβησης (νεογέννητα, βρέφη, νήπια, παιδιά με αναπηρίες).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγελματικά και με την άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Με τη βοήθεια της μητέρας της αλλά και την υποστήριξη γυναικολόγων κατάφερε να προσεγγύσει ολιστικά τον τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό τομέα της εγκυμοσύνης αλλά και του τι έπεται!

“ Η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και μοναδική περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας, του μωρού που έχει μέσα της αλλά και όλου του οικογενειακού της περιβάλλοντος! “

“ Εάν όλες οι μέλλουσες & οι νέες μανούλες γνώριζαν τη σημασία και τα αφέλη της άσκησης σε αυτές και τα μωρά τους, δε θα έμενε καμία χωρίς δραστηριότητα! ”

Καθηγήτρια εκπαιδευτών και συνεργάτης του παγκόσμιου οργανισμού Birtlight σε Ελλάδα και Κύπρο στον τομέα της βρεφικής κολύμβησης, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την προώθηση του ιδιαίτερου αυτού τομέα και της ξεχωριστής φιλοσοφίας Birthlight!

Με αρχή το “για να αναδειχθεί η προσωπικότητα και τα θετικά στοιχεία του κάθε ατόμου θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη μοναδικότητα του, εξατομικευμένη προσέγγιση και πολύ αγάπη”, προσφέρει τις γνώσεις της και διδάσκει καθημερινά μαθήματα!

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας