• Λοχεία & Άσκηση

Λοχεία

Λοχεία

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας μέσα και έξω από το νερό! Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα.  Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο από την εγκυμοσύνη, στην οποία παρατηρούνται αλλαγές τόσο ανατομικές και φυσιολογικές και ιδιαίτερα ορμονικές, όσο και ψυχολογικές.

Η άσκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη και γρηγορότερη επάνοδο στα προ της εγκυμοσύνης επίπεδα όσον αφορά το σωματικό βάρος, τις φυσιολογικές μεταβολές που προήλθαν από την εγκυμοσύνη, τις μυοσκελετικές επιβαρύνσεις τόσο από την εγκυμοσύνη όσο και από την αυξημένη σε απαιτήσεις καθημερινή φροντίδα του μωρού.

Η συμβολή της άσκησης είναι καθοριστική και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της μελαγχολίας στην λοχεία κάτι που αντιμετωπίζει περίπου το 50% των γυναικών καθώς και της επιλόχειας κατάθλιψης που ανέρχεται στο 10-20%.Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ειδικά για τις νέες μανούλες προγράμματα εκγύμνασης «Fit & Healthy mommy to be» και «Aqua Fit & Healthy mommy to be» με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης.

Τα προγράμματά μας, περιλαμβάνουν μεθόδους των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, αφού δημιουργήθηκαν μετά από μακροχρόνια επιστημονική έρευνα και μελέτη τόσο σε θεωρητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο και συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών και τις βοηθάει να έχουν έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και με λιγότερες επιπλοκές τοκετό.

Μέσω τις άσκησης οι έγκυες ανακουφίζονται από πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους ενώ δίνεται ιδιίτερη προσοχή και αντιμετωπίζονται συχνά προβλήματα (διάσταση λευκής γραμμής, προβλήματα στο πυελικό έδαφος, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κτλ.). Το σώμα τους μπορεί να επανέλεθει γρηγορότερα στην προ της κύησης κατάσταση, ενυσχύοντας ταυτόχρονα τον θηλασμό.

Τα προγράμματα Fit / Aqua Fit & healthy mommy to be ενδείκνυνται για όλες τις γυναίκες είτε μετά από φυσιολογικό τοκετό είτε μετά από καισαρική τομή.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση ούτε   κολυμβητικές γνώσεις. Το μαθήματα πραγματοποιούνται από μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ημέρες και τις ώρες που εξυπηρετεί τις ασκούμενες, από 45-50 λεπτά. Υπάρχει η δυνατότητας εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων (συνδυασμός προγραμμάτων μέσα και έξω από το νερό) !

Μία πολύ δυνατή εμπειρία με ευεργετικές ιδιότητες !!!

Fit & healthy mommy

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας. Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα...

Aqua Fit & healthy mommy

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας στο νερό. Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα...

Πρόγραμμα μαθημάτων

Δείτε τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται μαθήματα Fit & healthy mommy και Aqua Fit & healthy mommy ...

Εγκαταστάσεις

Tα πρόγραμματα εγκυμοσύνης γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στα ξενοδοχεία GRAND HOTEL PALACE...

Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχετε σχετικά με την άσκηση μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας