• Εγκυμοσύνη & Άσκηση

Fit & healthy mommy to be

Fit & healthy mommy to be

Άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Το πρόγραμμα «Fit & Healthy mommy to be» είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που δημιουργήσαμε ειδικά για τις μέλουσσες  μανούλες με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης, προσπαθώντας να προσφέρουμε στις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, κάτι παραπάνω από μία απλή γυμναστική.

Το πρόγραμμα μας με απόλυτη ασφάλεια συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών και τις βοηθάει να έχουν έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και με λιγότερες επιπλοκές τοκετό. Μέσω τις άσκησης οι έγκυες ανακουφίζονται από πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους ενώ το σώμα τους μπορεί να επανέλεθει γρηγορότερα στην προ της κύησης κατάσταση, ενυσχύοντας ταυτόχρονα τον θηλασμό.

Το “Fit & Healthy mommy to be” περιλαμβάνει μεθόδους των οποίων αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια έχει αποδειχθεί επιστημονικά, αφού δημιουργήθηκαν μετά από μακροχρόνια επιστημονική έρευνα και μελέτη τόσο σε θεωρητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των American Congress of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) και American College of Sports Medicine (ACSM) καθώς και με τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες οδηγίες του Canadian Society for Exercise Physiology (CSEP).

Όλη η σύγχρονη γνώση με επιλεγμένες και προσαρμοσμένες ασκήσεις από προγράμματα άσκησης όπως yoga και pilates, core training και functional training καθώς και ασκήσεις ορθοσωμίας, θεραπευτικές ασκήσεις κ.τ.λ. αλλά και παραδοσιακές τεχνικές όπως ασκήσεις Kegel με τη χρήση όλων των σύγχρονων οργάνων άσκησης, τροποποιούνται, προσαρμόζονται και συνδυάζονται αρμονικά με σκοπό την ενίσχυση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας της νέας μητέρας και φυσικά την εξασφάλιση της υγείας του εμβρύου.

Ο ευκολότερος τοκετός, η ταχύτερη επάνοδος στο προ της κύησης σωματικό βάρος, η ανακούφιση από τους πόνους που προκαλούν οι αλλαγές της σπονδυλικής στήλης στην πλάτη και στην οσφυϊκή μοίρα καθώς και η βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης της εγκυμονούσας ή της λεχωΐδας αποτελούν μερικά μόνο από τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή των γυναικών στα προγράμματα αυτά.

Ένας συνδυασμός ευεξίας, χαλάρωσης και υγείας!!!

Ασκήσεις σωστής αναπνοής, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης, διατάσεις, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου είναι το κύριο περιεχόμενο των μαθημάτων μας!

Το πρόγραμμα Fit & healthy mommy to be ενδείκνυται για όλες τις γυναίκες ακόμα και για τη δίδυμη κύηση, ανεξαρτήτου μήνα κυήσεως– εφόσον βέβαια η εγκυμοσύνη τους εξελίσσεται ομαλά και έχουν και την άδεια του γυναικολόγου τους.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση.

Το μαθήματα πραγματοποιούνται από μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ημέρες και τις ώρες που εξυπηρετεί τις ασκούμενες, σε ολιγομελή τμήματαα, από 45-50 λεπτά!

Υπάρχει η δυνατότητας εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων (συνδυασμός προγραμμάτων μέσα και έξω από το νερό) !

Μία πολύ δυνατή εμπειρία με ευεργετικές ιδιότητες για την πιο σημαντική περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας!!!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση :

  • αθλητικά και άνετα ρούχα
  • πετσέτα
  • νερό

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Fit & Healthy mommy to be είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν απαιτείται:

  • βεβαίωση από τον γυναικολόγο σας
  • βεβαίωση από παθολόγο
  • συμπληρωμένο το ειδικό ιατρικό ιστορικό το οποίο σας παρέχουμε εμείς προκειμένου να λάβουμε όλες τις ειδικές παραμέτρους υπόψην και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

 

Δείτε Επίσης

Aqua Fit & healthy mommy to be

Το πρόγραμμα «Aqua Fit & Healthy mommy to be» είναι μία μέθοδος εκγύμνασης στο νερό, που δημιουργήσαμε ειδικά...

Πρόγραμμα μαθημάτων - Ιδιαίτερα μαθήματα

Δείτε τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται μαθήματα Fit & healthy mommy to be και Aqua Fit & healthy mommy to be...

Εγκαταστάσεις

To πρόγραμματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στα ξενοδοχεία GRAND HOTEL PALACE...

Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχετε σχετικά με την άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας