• Λοχεία & Άσκηση

Aqua Fit & healthy mommy

Aqua Fit & healthy mommy

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας στο νερό!

Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα.

Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο από την εγκυμοσύνη, στην οποία παρατηρούνται αλλαγές τόσο ανατομικές και φυσιολογικές και ιδιαίτερα ορμονικές, όσο και ψυχολογικές.

Η άσκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη και γρηγορότερη επάνοδο στα προ της εγκυμοσύνης επίπεδα ενώ η συμβολή είναι καθοριστική και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της μελαγχολίας και της επιλόχειας κατάθλιψης.

Το πρόγραμμα «Aqua Fit & Healthy Μommy» περιλαμβάνει όλη τη σύγχρονη γνώση και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για τη γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση του σώματος της νέας μαμάς! Οι νέες μητέρες επανακτούν τη δύναμη και τη σταθερότητα τους, ανακουφίζονται από πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους (πλάτη, μέση, αυχένα) ενώ δίνεται ιδιίτερη προσοχή και αντιμετωπίζονται επιτυχώς, συχνά προβλήματα (διάσταση κοιλιακών μυών -λευκής γραμμής-, προβλήματα στο πυελικό έδαφος, ραχιαίων, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κτλ.). Το σώμα τους μπορεί να επανέλεθει γρηγορότερα στην προ της κύησης κατάσταση (καρδιαγγειακή λειτουργία, ενίσχυση των οστών, ιδανικό βάρος)

Πρόκειται για μία ευχάριστη και άκρως αποτελεσματική μέθοδο άσκησης κατά την περίοδο της λοχείας.

Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να γυμναστεί -χωρίς να καταπονηθεί- έχοντας ως στόχο να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το σώμα της, να κατανοήσει τις αλλαγές του, να έχει τον απόλυτο έλεγχο αυτού και των κινήσεων της προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας! χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού.

Το νερό είναι το ιδανικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη! Δίνει την δυνατότητα στη γυναίκα να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια μέσα σε αυτό κάνοντας κινήσεις και ασκήσεις που θα ήταν ακατόρθωτο να γίνουν εκτός αυτού. Λόγω της υδροστατικής πίεσης και της αντίστασης του νερού η μέλλουσα μητέρα δουλεύει όλο της το σώμα νιώθοντας ανάλαφρα και άνετα. Το νερό διευκολύνει τη χαλάρωση και βοηθάει στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα ήρεμο αλλά και διεγερτικό περιβάλλον.

Μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος, ενισχύεται ταυτόχρονα η ικανότητα θηλασμού αλλά και η ποιότητα του!

Ταυτόχρονα ενισχύονται και οι κοινωνικες συναναστροφές αφού με τη συμμετοχή σε ομαδικά προγράμματα οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλες μανούλες!

Τα προγράμματα Aqua Fit & healthy mommy to be ενδείκνυνται για όλες τις γυναίκες είτε μετά από φυσιολογικό τοκετό είτε μετά από καισαρική τομή, αι μπορύν να συμμετέχουν μετά τις πρώτες 40 ημέρες από τον τοκετό μέχρι και τον πρώτο χρόνο!

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην άσκηση ούτε   κολυμβητικές γνώσεις!

Το μαθήματα πραγματοποιούνται από μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ημέρες και τις ώρες που εξυπηρετεί τις ασκούμενες, σε ολιγομελή τμήματα, από 45-50 λεπτά!

Υπάρχει η δυνατότητας εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων (συνδυασμός προγραμμάτων μέσα και έξω από το νερό) !

Μία πολύ δυνατή εμπειρία με ευεργετικές ιδιότητες !!!

Υπάρχει η δυνατότητας εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων (συνδυασμός προγραμμάτων μέσα και έξω από το νερό) !

Για τις μανούλες που επιθυμούν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα άσκησης μαζί με το μωράκι τους!! (ιδιαίτερα μαθήματα - personal)

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση ειδικού εξοπλισμού

  • μαγιό
  • μπουρνούζι
  • αδιάβροχες παντόφλες
  • σκουφάκι κολύμβησης
  • γυαλάκια κολύμβησης

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Aqua Fit & healthy mommy to be είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε κολυμβητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν απαιτείται:

  • βεβαίωση από τον γυναικολόγο σας
  • βεβαίωση από δερματολόγο, παθολόγο
  • συμπληρωμένο το ειδικό ιατρικό ιστορικό το οποίο σας παρέχουμε εμείς προκειμένου να λάβουμε όλες τις ειδικές παραμέτρους υπόψην και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

Δείτε Επίσης

Fit & healthy mommy

Άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας. Η περίοδος της λοχείας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα...

Πρόγραμμα μαθημάτων

Δείτε τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται μαθήματα Fit & healthy mommy και Aqua Fit & healthy mommy ...

Εγκαταστάσεις

Tα πρόγραμματα εγκυμοσύνης γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στα ξενοδοχεία GRAND HOTEL PALACE...

Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχετε σχετικά με την άσκηση μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας