Τι να πάρω φέτος το καλοκαίρι στη θάλασσα με το μωρό μου ;

Τι να πάρω φέτος το καλοκαίρι στη θάλασσα με το μωρό μου ;

Τι να πάρω φέτος το καλοκαίρι στη θάλασσα με το μωρό μου ;

Ήρθε το καλοκαιράκι και επιτέλους αρχίζουμε και ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινες μας διακοπές!

Όλοι οι νέοι γονείς αναρωτιούνται:

  • Τι να πάρω φέτος το καλοκαίρι στη θάλασσα με το μωρό μου;
  • Σωσίβιο, μπρατσάκια, μακαρόνι..;
  • Ποιο είναι αυτό το μέσο που θα βοηθήσει το παιδί μου και θα το κρατάει ασφαλές;

Η απάντηση είναι πολύ απλή αλλά καθόλου κοινή!

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να πάρεις ΤΙΠΟΤΑ στη θάλασσα για το μωρό σου πέρα από τον εαυτό σου, το χαμόγελο σου, την καλή και χαλαρή σου διάθεση!

Με βάση την Παιδοκεντρική Προσέγγιση στο νερό δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στη χρήση των μέσων επίπλευσης (σωσίβια, μπρατσάκια, μακαρόνια κτλ) για τα βρέφη και τα μικρά νήπια σε σχέση με την αγκαλιά και τις λαβες του γονέα τους.

Όλα αυτά τα μέσα επίπλευσης στις μικρές ηλικίες τα χρησιμοποιούμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ (γονέα/φροντιστή).

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως όταν ο γονέας θα θελήσει να χαλαρώσει μέσα στο νερό (το οποίο είναι και αυτό πολύ φυσιολογικό και θεμιτό) ή όταν ο γονέας νοιώθει μεγάλο άγχος και ανασφάλεια σε σχέση με το παιδί του και το νερό τότε η λύση είναι να βάλουμε το παιδάκι σε κάποιο μέσο επίπλευσης προκειμένου να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους.

Κατα τα άλλα, εάν μιλάμε για κολύμβηση, για σύνδεση, για επαφή, για αυτοπεποίθηση και ομαλή ένταξη του παιδιού στο νερό Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ είναι το πιο υπέροχο μέσο για να τα πετύχεις! Η ύπαρξη σου εκεί και η επαφή μαζί του (δερματική/βλεμματική) είναι υπεραρκετή! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ! Το παιδί σου δε χρειάζεται τίποτα άλλο!

Πολλές πολλές αγκαλιές λοιπόν, χαμόγελα και τρυφερές στιγμές μέσα στο νερό και έχεις κάνει την καλύτερη δυνατή αρχή φέτος το καλοκαίρι στη θάλασσα με το μωρό σου!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ!
Εάν σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο κοινοποίησε το και βοήθησε και άλλους γονείς να ενημερωθούν σχετικά!

 

Γράφει η :

Κική Κατσικάρη, Απόφοιτος του Τµήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού µε μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά µε τη “Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής”(ΑΠΘ). Ειδικεύεται στην Βρεφική & Νηπιακή Κολύμβηση (Baby & Toddler Swimming) και στην Άσκηση κατά την περίοδο της Εγκυμοσύνης και της Λοχείας (Prenatal & Postnatal Instructor). Είναι Καθηγήτρια Εκπαιδευτών (Tutor) και συνεργάτης του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Birthlight ο οποίος προάγει µία ευαίσθητοποιημένη και ολιστική προσέγγιση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τα παιδιά µε ενσυναίσθηση και σεβασμό. Εργάζεται ιδιωτικά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες µε γονείς και παιδιά, ενώ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες και γονείς για την προώθηση του ιδιαίτερου αυτού τομέα και της ξεχωριστής φιλοσοφίας Birthlight! Με αρχή το “για να αναδειχθεί η προσωπικότητα και τα θετικά στοιχεία του κάθε ατόµου θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη μοναδικότητα του, εξατομικευμένη προσέγγιση και πολλή αγάπη”, προσφέρει τις γνώσεις της και διδάσκει καθημερινά μαθήματα!

Κική Κατσικάρη

Η Κική Κατσικάρη εξειδικεύεται στο baby swimming, την εγκυμοσύνη και τη λοχεία παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα σε οικογένειες. Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε όλους τους τομείς της βρεφικής κολύμβησης.

Newsletter

Newsletter

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Baby Swimming | Σεμινάρια | Κική Κατσικάρη

6948 050 179

info[a]kikikatsikari.gr

www.kikikatsikari.gr