• Εκπαίδευση

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης Επίπεδο 1

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης Επίπεδο 1

Βρεφική κολύμβηση Επίπεδο 

Πρόκειται για ένα εντατικό σεμινάριο τριών ημερών που καλύπτει την περίοδο για βρέφη κυρίως από 3 έως 12 μηνών  (το όρια ηλικίας είναι μεταβλητά και όχι αυστηρώς καθορισμένα) . Το πρώτο αυτό μέρος είναι πραγματικά θεμελιώδες και καλύπτει ταυτόχρονα τις πρακτικές της βρεφικής κολύμβησης, καθώς και την ανατομία και φυσιολογία των βρεφών. Χρησιμοποιούνται οπτικά βοηθήματα για να διευκολυνθεί η μάθηση και οι μαθητές λαμβάνουν ένα λεπτομερές εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Αυτές οι τρεις μέρες είναι επίσης ένα εμπειρικό ταξίδι όσον αφορά τη διδασκαλία σε βρέφη μικρότερα των 3 και μεγαλύτερα των 12 μηνών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • όλους τους πιστοποιημένους και εξειδικευμένους προπονητές κολύμβησης.
  • Αιτούντες χωρίς κάποια πιστοποίηση κολύμβησης σε περίπτωση που πληρούν τα κριτήρια και ιδιαίτερα αν έχουν εμπειρία με μωρά

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να κολυμπήσουν 25 μέτρα άνετα χωρίς τη χρήση βοηθητικών μέσων και να είναι σε θέση να εκτεούν βουτιά. Γνώσεις πρώτων βοηθειών συνίσταται. (Οι γνώσεις διάσωσης είναι απαραίτητες για εκείνους που σχεδιάζουν να εργαστούν σε χώρους όπου δεν υπάρχει ναυαγοσώστης.)

Περιεχόμενα – αντικείμενα του σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό μεταδίδει τις διεθνούς φήμης πρακτικές της Birthlight για τη βρεφική κολύμβηση : χαλαρές λαβές και χαλαρή πλευστότητα, κολύμπι με τα μωρά, ευγενικές προσεγγίσεις για τη βουτιά και προοδευτική ανεξάρτητη προώθηση (ανεξάρτητη κολύμβηση) μέσω της γονικής υποστήριξης και φιλικής ατμόσφαιρας. Ο δεσμός και η επικοινωνία μεταξύ του γονέα και του μωρού ενισχύεται χάρη στις πρακτικές της Birthlight. Το σεμινάριο αυτό ρίχνει φως στην έντονη αντίθεση μεταξύ των εξαναγκαστικών πρακτικών σε σχέση με τις ήπιες μεθόδους που σέβονται το παιδί  (Birthlight) και που απελευθερώνουν τις έμφυτες δυνατότητες του για το κολύμπι.

Πώς αξιολογείται ο εκπαιδευόμενος;

Ο εκπαιδευτής αξιολογεί τους εκπαιδευόμενους μέσω μίας θεωρητικής και πρακτικής επίδειξης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επιπλέον οι ασκούμενοι αξιολογούνται μέσω μιας σειράς εργασιών και πρακτικής εξάσκησης (coursework), μετά το πέρας του σεμιναρίου. Η πρακτική περιλαμβάνει: ένα φύλλο ερωτήσεων, ένα μεγάλο θέμα, 2 μελέτες περίπτωσης, μια κριτική από έναν μέντορα για 2 από τα μαθήματά τους, 4 παρατηρήσεις άλλων μαθημάτων, μια κριτική-ανάλυση βιβλίου/DVD και ένα βίντεο 20 λεπτών του μαθήματός σας που να περιλαμβάνει εισόδους. To “coursework” θα πρέπει να υποβληθεί εντός έξι μηνών μετά το τέλος του σεμιναρίου.

Τι πιστοποίηση θα αποκτηθεί από αυτό το σεμινάριο

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό κατάρτισης που τους δίνει το δικαίωμα να διδάσκουν τις περιπτωσιολογικές μελέτες   τους (coursework) ως δοκιμαστικοί εκπαιδευτικοί και ισχύει για ένα έτος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των γραπτών εργασιών τους (coursework), οι δοκιμαστικοί δάσκαλοι θα αποκτήσουν το Δίπλωμα «Certified Birthlight Baby Swimming Teacher» Επιπέδου 1.

Το Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης της Birthlight είναι πλήρης πιστοποίηση διδασκαλίας και είναι αναγνωρισμένο τόσο ως επαγγελματική όσο και ως ασφαλιστική διαπίστευση. Όσοι έχουν Δίπλωμα μπορούν να καταχωρηθούν στο μητρώο των δασκάλων Birthlight, με αναφορά στη δική τους ιστοσελίδα.

Δείτε Επίσης

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης Επίπεδο 2

Προκειται για ένα 2 ήμερο εντατικό σεμινάριο, απευθυνόμενο σε πιστοποιημένους δασκάλους «Birthlight Baby Swimming» ...

Δίπλωμα Νηπιακής Κολύμβησης

εντατικό σεμινάριο δύο ημερών που καλύπτει το κενό που υπάχει μεταξύ της περιόδου της βρεφικής κολύμβησης και την περίοδο...

Δίπλωμα βρεφικής κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Το ξεχωριστό αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει αναπτυχθεί από τους καθηγητές Birthlight προκειμένου να προσφέρουν...

Ημερίδα προηγμένης μελέτης βρεφικής κολύμβησης

Η “Ημερίδα προηγμένης μελέτης βρεφικής κολύμβησης” ενσωματώνει τις προηγμένες πρακτικές διδασκαλίας Birthlight ...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας