• Baby Swimming

Βρεφική Κολύμβηση & Νεογέννητα

Βρεφική Κολύμβηση & Νεογέννητα

Ας ξεκινήσουμε..!!!

Κολυμβητές από το πρώτο λεπτό….

Είτε το μωράκι σας έχει γεννηθεί στο νερό έιτε όχι, από το πρώτο κιόλας λεπτό μπορείτε να ξεκινήσετε…τη βρεφική κολύμβηση!!

Από τη γέννηση μέχρι και το σημείο που το βρεφάκι θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης, μπορούμε να υποστηρίξουμε τους γονείς στο σπίτι, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης!

Μέσω εξειδικευμένης ευγενικής προσέγγυσης για τις πρώτες ημέρες και τις πρώτες εβδομάδες, προσφέρουμε μαθήματα και συμβουλευτική στο σπίτι, προκειμένου να βοηθήσουμε τους γονείς και τα βρέφη να απολαύσουν την ελευθερία και τη διασκέδαση που το νερό έχει να προσφέρει. Σκοπός είναι η ομαλή εισαγωγή στην ιδιαίτερη φιλοσόφία και προσέγγυση της βρεφικής κολύμβησης!

Τα ιδιαίτερα αυτά μαθήματα, πραγματοποιούνται στον προσωπικό χώρο του μωρού και των γονέων προκειμένου να νοιώθουν οικειότητα, άνεση και ασφάλεία, μέσα στο μπανιεράκι του μωρού (μόνο το βρέφος), στη μπανιέρα του σπιτιού (μόνο βρέφος ή και γονέας&βρέφος) ή σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνούλα (μόνο βρέφος ή και γονέας&βρέφος) από την πρώτη στιγμή της γέννησης μέχρι και τους 4-5 πρωτούς μήνες της ζωής τους.

Τα μαθήματα και η συμβουλευτική, δίνουν στους γονείς την αυτοπεποίθηση να απολαύσουν το νερό μαζί με το μωρό τους! Ενώ με την ευγενική μας προσέγγυση, προσφέρουν τη δυνατότητα της πραγματικής εμπειρίας απόλαυσης και ελευθερίας των κινήσεων μαζί με το βρέφος στο νερό.

Πρόκειται για μία δυνατότητα με πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη, ιδιαίτερα για της μαμάδες και τα μωρά που είχαν μία δύσκολη εγκυμοσύνη και τοκετό, προάγοντας έτσι όσο πιο νωρίς έιναι εφικτό τη χαρά της ύπαρξης και της κίνησης μέσα στο νερό για όλα τα μωράκια!!!

Κολυμβητές από 6 εβδομάδων…

Τα  περισσότερα προγράμματα βρεφικής κολύμβησης απευθύνονται σε παιδάκια από 3-4 μηνών και μεγαλύτερα.

Αναγνωρίζοντας όλα τα θετικά στοιχεία του νερού και των δραστηριοτήτων μέσα σε αυτό, μέσω εξειδίκευσης και επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης, δημιουργήσαμε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για ακόμα μικρότερα παιδάκια, για βρέφη από 40 ημερών!!!

Τα βρέφη σε αυτό το τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής τους είναι ήδη εξοικειωμένα με το περιβάλλον της πισίνας αφού η κατάσταση αυτή είναι ίδια με αυτή που βιώνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της κύησης (ζέστη, υγρό στοιχείο).

Εξασφαλίζοντας τις άριστες συνθήκες, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης ακόμα πιο νωρίς, βοηθώντας έτσι τα μωρά τους να εξελιχθούν σε πολλά επίπεδα, προλαμβάνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της μη κινητικότητας! 

Όσο νωρίτερα ξεκινήσει κανείς τόσο το καλύτερο!

 • παιδιά που ξεκινούν από πολύ νωρίς μαθήματα βρεφικής κολύμβησης περπατούν γρηγορότερα
 • η βρεφική κολύμβηση βοηθά – προλαμβάνει σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος

Το πρόγραμμα αυτό είναι ευεργετικό τόσο για τον γονέα όσο και για το ίδιο το βρέφος δεδομένου ότι μέσα από μία εξειδικευμένη στις ανάγκες των βρεφών προσέγγιση και σε ένα ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον, οι γονείς μαθαίνουν να χαλαρώνουν με το μωρό τους στο νερό και να εξοικειώνονται μέσα σε αυτό.

Οι γονείς περνούν εποικοδομητικό χρόνο με το μωρό τους, εκπαιδεύονται πώς να το χειρίζονται με χαλαρές – απαλές λαβές και να το υποστηρίζουν,  ενώ το βρέφος βιώνει την απόλυτη εμπειρία της πλευστότητας και χαλάρωσης μέσα στο νερό!

Όσο τα μωρά κερδίζουν και αποκτούν δύναμη και έλεγχο του κεφαλιού τόσο προχωράμε σε πιο δυναμικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Τι εξοπλισμός απαιτείται;

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων κολύμβησης είναι απαραίτητη η χρηση ειδικού εξοπλισμού

για τα παιδιά:

 • ενισχυμένο μαγιό με διπλή επένδυση
 • ειδική αδιάβροχη πάνα
 • πετσέτα ή μπουρνούζι
 • αδιάβροχες παντόφλες για τα παιδιά που περπατάνε

για τους συνοδούς:

 • μαγιό
 • μπουρνούζι
 • αδιάβροχες παντόφλες
 • σκουφάκι κολύμβησης

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κολύμβησης βρεφών και νηπίων είναι απαραίτητα η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων, οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε κολυμβητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν απαιτείται:

για τα παιδιά:

 • βεβαίωση από παιδίατρο

για τους συνοδούς:

 • Γυναίκες: βεβαίωση από δερματολόγο, παθολόγο και γυναικολόγο
 • Άνδρες: βεβαίωση από δερματολόγο και παθολόγο

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης μπορείτε να δείτε μία λίστα από τις πιο συχνές ερωτήσεις, να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του baby swimming ή να επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Δείτε Επίσης

Βρεφική και Νηπιακή Κολύμβηση

Η βρεφική κολύμβηση και η κολύμβηση σε νηπιακές ηλικίες (από 6 εβδομάδων έως 4 χρόνων), είναι μία εξαιρετική...

Βρεφική Κολύμβηση για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Το πρόγραμμα “βρεφικής κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ικανότητες” έχει αναπτυχθεί προκειμένου να μπορέσουμε...

Κολύμβηση για παιδιά 4-6 ετών

Με τις καλύτερες προυποθέσεις τόσο στον παιδαγωγικό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα, το πρόγραμμα κολύμβησης...

Ιδιαίτερα μαθήματα

Τα ιδιαίτερα μαθήματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα με σημαντικότερο όλων την ακόμα πιο προσωπική επαφή του...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ομαδικών μαθημάτων

Δείτε τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται ομαδικά μαθήματα Baby Swimming...

Εγκαταστάσεις

To baby swimming «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ» γίνεται στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE, ξενοδοχείο 5 αστέρων...

Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχετε σχετικά με την βρεφική κολύμβηση...

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας