• Εκπαίδευση

Special Baby Swimming | 2021, Αθήνα, Θεσσαλονίκη | Εκπαιδευτικό σεμινάριο Διεθνούς Πιστοποίησης Birthlight

Special Baby Swimming | 2021, Αθήνα, Θεσσαλονίκη | Εκπαιδευτικό σεμινάριο Διεθνούς Πιστοποίησης Birthlight
Ημερομηνία Διεξαγωγής Θα ανακοινωθεί σύντομα
Τόπος Διεξαγωγής Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Κατσικάρη Κυριακή (Κική) | info@kikikatsikari.gr

 

 Ο παγκοσμίου φήμης οργανισμός Birthlight πρόκειται να διοργανώσει στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Ειδικής Βρεφικής Κολύμβησης” (βρεφική κολύμβηση για παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία).

Πρόκειται για ένα εντατικό σεμινάριο 2 ημερών το οποίο έχει αναπτυχθεί από καθηγητές και τον οργανισμό Birthlight προκειμένου να προσφέρει στους γονείς των βρεφών και των νηπίων με ειδικές ανάγκες και αναπηρία, την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί, τη χρήση και τις ιδιότητες του νερού σε ένα χαλαρό και υποστηρικτικό περιβάλλον, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης των παιδιών τους.

Αυτή η εκπαίδευση συμπληρώνει και επεκτείνει τις καθιερωμένες μεθόδους Birthlight και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους μελλοντικούς ενήλικες με μειωμένη κινητικότητα και αναπηρίες να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία στο νερό.

Το μάθημα βασίζεται στην πρακτική εμπειρία και σε επιστημονικές μελέτες, έχοντας ως κύριο στόχο να μεταδώσει τις πρακτικές δεξιότητες για να βοηθήσει τα βρέφη και τα νήπια με αναπηρία να απολαύσούν την κίνηση στο νερό όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα.

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο διδάσκονται πώς να βοηθήσουν τους γονείς να στηρίξουν, να βοηθήσουν και να κατανοήσουν τα βρέφη και τα νήπια τους είτε με τη χρήση του χαλαρών λβών είτε με κολυμβητικλα βοηθητικά μέσα (σύμφωνα με την εκαστοτε περίπτωση) και να δημιουργήσουν μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που κάνει τα μαθήματα στο νερό ευχάριστα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Οι γνώσεις που μεταδίδονται αφορούν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά μαθήματα βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες/αναπηρία. Επιπλέον συμπεριλαμβάνουν και την ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρία σε τμήματα βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης τυπικού πλυθυσμού με στόχο την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή.

Το σεμινάριο αυτό μεταδίδει τις διεθνούς φήμης πρακτικές της Birthlight για τη βρεφική κολύμβηση : χαλαρές λαβές και χαλαρή πλευστότητα, κολύμπι με τα μωρά, ευγενικές προσεγγίσεις για τη βουτιά και προοδευτική ανεξάρτητη προώθηση (ανεξάρτητη κολύμβηση) μέσω της γονικής υποστήριξης και φιλικής ατμόσφαιρας.
Ο δεσμός και η επικοινωνία μεταξύ του γονέα και του μωρού ενισχύεται χάρη στις πρακτικές της Birthlight. Ρίχνει φως στην έντονη αντίθεση μεταξύ των εξαναγκαστικών πρακτικών σε σχέση με τις ήπιες μεθόδους που σέβονται το παιδί (Birthlight) και που απελευθερώνουν τις έμφυτες δυνατότητες του για το κολύμπι.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
    •    Εξειδικευμένους εκπαιδευτές βρεφικής κολύμβησης Birthlight (επίπεδο 1, επίπεδο 2, νηπιακής κολύμβησης)
    •    Όλους τους εξειδικευμένους προπονητές κολύμβησης που εργάζονται με μωρά και παιδιά προσχολικής ηλικίας
    •    Επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία (υδροθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, φροντιστές)

Για όλους τους υποψήφιους που δεν διαθέτουν την Πιστοποίηση “Birthlight Baby/Toddler Swimming” απαιτείται να ολοκληρώσουν μια εκπαίδευση “γέφυρα” έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να κατανοήσουν τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Σκοπός μας η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των εκπαιδευομενων προκειμένου να μπορέσουν άμμεσα να δημιουργήσουν τις δικές σχολές και να αναλάβουν τα δικά τους τμήματα.

…με διεθνή πιστοποίηση και παράλληλη υποστήριξη (φιλοξενία στο site Birthlight, συμμετοχή στο forum, διαφήμιση, αποκλειστική πρόσβαση σε αρχεία, βίντεο κ.α.) από τον οργανισμό και στην μετέπειτα πορεία ως εκπαιδευτές BIRTHLIGHT

 

Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές επικοινωνήστε με :

Κική Κατσικάρη 

Επίσημη Συνεργάτης Birthlight Ελλάδας - Κύπρου

info@kikikatsikari.gr

www.kikikatsikari.gr 

  

Δείτε το Facebook Event

Birthlight Birthlight - Aqua Yoga Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 1 Birthlight - Baby Swimming Level 2 Birthlight - Aqua Natal Yoga Birthlight - baby & toddler swimming Human Mama Mommy to be Πειρατές της πισίνας